Home / Uncategorized / Kunststof kozijnen: prijzen en bespaartips
single

Kunststof kozijnen: prijzen en bespaartips

Kunststof kozijnen winnen snel aan populariteit bij huiseigenaren vanwege hun duurzaamheid, uitstraling en energie-efficiëntie. Daarnaast zijn kunststof kozijnen ook geluidsisolerend en inbraakwerend. 

Als je overweegt om je huis te voorzien van nieuwe kozijnen, is het begrijpelijk dat je de kosten en bespaartips wilt verkennen om een weloverwogen keuze te maken. In deze blog lees je welke soorten kunststof kozijnen er zijn, welke kosten je kunt verwachten en vind je handige bespaartips. 

Soorten kunststof kozijnen

Er zijn verschillende soorten kunststof kozijnen waar je uit kunt kiezen. Je hebt keuze uit de volgende opties:

  • Vast raamkozijn: dit type kozijn bevat geen bewegende delen en kan niet geopend worden. Veel mensen kiezen ervoor om deze in de gevels aan de voorzijde van hun woning te plaatsen. Het is wel belangrijk om bij dit type kozijn ventilatieroosters te laten installeren. 
  • Valraam: een valraam wordt ook wel een kiepraam genoemd. Deze opent naar binnen en wordt vaak gebruikt voor het ventileren van kamers. Meestal worden deze toegepast in badkamers en toiletten. s. Voor valramen bestaat er speciaal hang-en-sluitwerk, zoals een valijzer, dat voorkomt dat het raam bij krachtige windvlagen te ver naar binnen zwaait. 
  • Draai-kiepraam: dit type raam is het populairst, omdat je deze op twee manieren kan openen. Hij draait namelijk rond twee assen. Met behulp van de raamkruk kun je verschillen de standen instellen. Voor ventilatie van je woning kun je het raam op een kier zetten. Wens je het raam volledig te openen? Dan draai je de raamkruk helemaal om en zwenk je het raam naar binnen.

Kosten kunststof kozijnen

Type kozijnGemiddelde prijs*
Vast raam
30 x 30 cm€35,- tot €85,-
60 x 60 cm€95,- tot € 100,-
100 x 100 cm€155,- tot €165,-
150 x 200 cm€325,- tot €365,-
Valraam
50 x 40 cm€100,- tot €160,-
100 x 80 cm€200,- tot €235,-
150 x 120 cm€325,- tot €360,-
Draai/kiepraam
60 x 60 cm€165,- tot €220,-
100 x 100 cm€235,- tot €250,-
120 x 180 cm€365,- tot €385,-

Bron: https://kunststofkozijnen-gids.nl/noord-brabant/ 

Besparen op de kosten? Handige bespaartips!

Het laten plaatsen van kunststof kozijnen kan een flinke investering zijn. Daarom hebben we hieronder een aantal handige bespaartips voor je op een rij gezet. 

  1. Vergelijk offertes: voordat je een definitieve beslissing neemt, vraag offertes aan bij verschillende leveranciers. Vergelijk niet alleen de kosten, maar ook de kwaliteit van het materiaal en de service die wordt geboden. Wist je dat je dat ook op Kunststofkozijnen-gids.nl kan doen? 
  2. Energie-efficiëntie: kunststof kozijnen zijn van nature energiezuinig vanwege hun isolerende eigenschappen. Kies voor kozijnen met een hoog energielabel om te profiteren van lagere energierekeningen. Zo verdient de investering zichzelf terug.
  3. Onderhoudskosten: een van de grootste voordelen van kunststof kozijnen is dat ze weinig onderhoud vergen. Je bespaart op lange termijn doordat je geen kosten hoeft te maken voor schilderen of regelmatige behandelingen.
  4. Subsidies en financiering: informeer naar eventuele subsidies of financieringsmogelijkheden voor energiezuinige verbeteringen aan je huis. Dit kan aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van de initiële kosten.
  5. Kies een leverancier uit de buurt: ieder bedrijf rekent voorrijkosten. Deze kosten worden berekend over de afstand tussen jou en het bedrijf. Door deze afstand zo klein mogelijk te houden, bespaar je op de kosten.